Επικοινωνία

Η μεταφορά από και προς την Αστυπάλαια βελτιώθηκε τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τότε που τα νεότευκτα πλοία ανέλαβαν το δρομολόγιο από τον Πειραιά. Επίσης, το νέο λιμάνι στον Άγιο Ανδρέα έχει μειώσει τον χρόνο ταξιδιού αρκετές ώρες.

Τα αεροπορικά ταξίδια βελτιώθηκαν επίσης τα τελευταία χρόνια με ημερήσιες τουλάχιστον πτήσεις προς και από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Πώς να φτάσετε;

Οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν στην Αστυπάλαια με πλοίο ή αεροπλάνο. Υπάρχει ένα μικρό αεροδρόμιο στο νησί που λαμβάνει πτήσεις από την Αθήνα και άλλα νησιά όλο το χρόνο.

Αεροδρόμιο

Η Αστυπάλαια καθημερινά λαμβάνει μόνο εγχώριες πτήσεις από Αθήνα ή/και άλλα νησιά όπως Λέρος, Κάλυμνος, Κως & Ρόδος. Ο χρόνος πτήσης από Αθήνα προς Αστυπάλαια είναι 50 λεπτά. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στην περιοχή Ανάληψη (Μαλτεζάνα) σε απόσταση περίπου 10 χιλιόμετρα από τη χώρα. Η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Αστυπάλαια συμπεριλαμβάνεται στη διαμονή σας μαζί μας. Για τιμές και δρομολόγια πατήστε εδώ.

Λιμάνι

Υπάρχουν πλοία προς Αστυπάλαια από τον Πειραιά, το κύριο λιμάνι της Αθήνας, 4-5 φορές την εβδομάδα. Το πλοίο προσεγγίζει επίσης εκτός από την Αστυπάλαια και άλλα Ελληνικά νησιά, όπως η Πάρος, η Νάξος, η Αμοργός, η Δονούσα, η Τήλος, η Ρόδος και πολλά άλλα. Το λιμάνι της Αστυπάλαιας βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, 4 χλμ από τη χώρα. Η μεταφορά από και προς το λιμάνι της Αστυπάλαια συμπεριλαμβάνεται στη διαμονή σας μαζί μας. Για τιμές και δρομολόγια πατήστε εδώ.

Χάρτης

Επικοινωνήστε μαζί μας